Evden Çalışırken Sağlıklı Beslenmeye İlişkin 10 İpucu

Evden Çalışırken Sağlıklı Beslenmeye İlişkin 10 İpucu



Eviniz ofisiniz olduğunda beslenmenizi nasıl kontrol edebilirsiniz?

Ev ortamında çalışmaya başladıysanız beslenmenizi kontrol altında tutmak zor olabilir çünkü evde bütün gün atıştırma şansınız var. Bu yüzden kilo alabilirsiniz ve verimliliğiniz düşebilir. Uzmanlar ev ortamında çalışırken beslenme ile ilgili çeşitli öneriler sunuyorlar. 

Image title

Mutfakta (veya yakınında) çalışmayın. Masanızı mutfağa yakın olmayan bir alanda kurmaya çalışın. Mutfak ve/veya buzdolabı sürekli görüş alanınızdaysa, dolaşmak ve buzdolabını (onuncu kez) kontrol etmek cazip gelebilir. Fiziki koşullar el vermiyorsa mutfağın bir sonraki planlanan yemeğe veya atıştırmalıklara kadar kapalı olduğunu hatırlatmak için buzdolabınıza bir işaret asın.Image title

Atıştırmalık ve yemek zamanlarınızı planlayın. Yiyeceklere ofiste olduğunuz gibi davranın ve tüm gün atıştıramayacağınzı aklınızda bulundurun.

Image title

Gerçekten yediğinizden emin olun. Açlık belirtilerinizi bilmek ve yememenin uyanıklığınızı ve üretkenliğinizi etkileyebileceğini anlamak önemlidir. Atıştırmalıklarla açlığınızı bastırıp sağlıksız beslendiğiniz bir gün geçirmemeye özen gösterin. Gerekirse, kalkmanız ve bir şeyler yemenizi hatırlatmak için telefonunuzda bir alarm kurun.

Image title

Öğlen yemeği hazırlayın. Mümkünse, öğle yemeğinizi vaktinden önce hazırlamaya çalışın, Çok komplike bir yemek hazırlamak zorunda değilsiniz.

Image title

Gerçek yiyeceklere odaklanın. Dengeli, besleyici gıdalar bizi daha üretken yapar, Bizi daha uzun süre tok tutar ve odaklanmamıza yardımcı olur. Yediklerinizin ruh halinizi ve enerji seviyenizi etkileyeceğini unutmayın. Protein, lif, sağlıklı yağlar, meyveler ve sebzelere odaklanın. Bir menünün vaktinden önceden planlanması, çekici atıştırmalıklardan uzak durmanızı sağlar.

Image title

Bolca su için. Su kaybı, baş ağrılarına ve yorgunluğa yol açabilir. Tıpkı ofiste masanızda bir su şişesi bulundurduğunuz gibi, evde de çalışma masanızın üzerinde mutlaka su bulundurun. Hazır su varsa, içme olasılığınız daha yüksektir, bu da günde en az 2lt su hedefinize ulaşmanıza yardımcı olur. Şeker yüklü soda ve meyve sularından uzak durun.

Image title

Aşırı Kafein Almayın! Sınırsız kahveye erişim harika bir fikir gibi görünebilir ancak kafein söz konusu olduğunda dikkatli olun. Fazla kafeinin baş ağrısına, kaygıya, sindirim sorunlarına ve hatta yorgunluğa neden olduğu bilinmektedir. Gerginlik hissinden kaçınmak ve aromalı kremalardan ve diğer yüksek kalorili katkılardan kaçınmak için günde en fazla iki fincan kahve hedefleyin!

Image title

Abur cubur satın almayın. Buzdolabınızı veya kilerinizi otomat gibi stoklamayın. Hiç ihtiyacınız yokken yemenize sebebiyet verebilir. Abur cuburları evinizden uzak tutmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur.

Image title

Yemek yerken, sadece yemek yediğinizden emin olun! İş arkadaşlarınızın fiziksel olarak orada olmadığı için öğle tatilinizde çalışmaya devam etmek cazip gelebilir. Yapmayın! Bir yemek sırasında dikkatinin dağılması, aşırı yemeye ve doygunluk hissinin azalmasına neden olabilir. Bunun yerine, öğle yemeğinin tadını çıkarmak ve birkaç dakika dinlenmek için bir masada oturup işinize ara verin. Yemekten daha çok keyif alacaksınız ve iş gününüzün geri kalanında daha hazırlıklı hissetmenize yardımcı olacağını hatırlayın.

Image title

Yemekten önce atıştırmalıkları ve yemekleri dışarı çıkarın. Yiyecekleri asla paketinden veya orijinal ambalajından yemeyin, çünkü porsiyonları bu şekilde kontrol etmek çok daha zor olacaktır. Yemek tabağınızın yarısının nişastalı sebzelerden, dörtte birinin yağsız bir proteinden (kümes hayvanları, deniz ürünleri, fasulye, yumurta, süzme peynir veya yoğurt) ve kalan dörtte birlik bölümünün yüksek lifli karbonhidratlardan (meyve, kepekli tahıllar) oluştuğundan emin olun.

Oluşturma: 27.03.2020 06:23
Son Güncelleme: 17.12.2021 03:21
Oluşturan: Medicana Web ve Yayın Kurulu
+A A-