Medicana Sağlık Grubu bünyesinde 1995 yılında kurulan Avcılar Medicana Hastanesi olarak uzman hekim ve sağlık personeli kadromuz ve yılların vermiş olduğu tecrübe ile hastalarımıza hizmet veriyoruz. Pek çok farklı tıbbi birimiyle sağlık alanında her branşta hizmet sağlayan hastanemizde, son teknolojinin sunmuş olduğu imkanlarla üretilen tıbbi ekipmanları kullanıyoruz.
Kapalı Alan
Medicana Avcılar Hastanesi, 6.331 m2kapalı alanda 63 yatak kapasitesi, 19 genel yoğun bakım ünitesi yatak kapasitesi, 12 yenidoğan yoğun bakım ünitesi yatak kapasitesi,1 koroner yoğun bakım ünitesi yatak kapasi ve 100 araçlık otopark kapasitesiyle hizmet veriyor.
MEDICANA AVCILAR Odalarımız
Medicana Avcılar Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere toparlanmış 31 adet Standart Oda yer almaktadır. Ferah bir odada, hasta ve hasta yakınlarının temel ihtiyaçlarına eksiksiz bir şekilde cevap veren odalarımızda; minibar, televizyon, internet, gibi hizmetlerimizde yer almaktadır. Odalarda hasta yakınlarının da dinlenebileceği, bir adet koltuk, düşme riskine karşı bilgilendirme broşürü, tuvalet ve banyolarında metal tutunma aparatı ve acil ipi de bulunmaktadır.
Medicana Avcılar Hastanesi’nin Suit Odaları hasta ve hasta yakınlarının birçok farklı ihtiyacını karşılamak üzere iki bölümden oluşan ‘’ev konforunda oda’’ niteliğinde tasarlanmıştır. Hasta yatağının hemen başında hemşire çağırma butonu bulunurken; tuvalet ve banyolarda düşme riskine karşı metal tutunma aparatı ve acil ipi de bulunmaktadır. 3 süit oda bulunmaktadır.
Genel Cerrahi Birimi ( Obezite ve Diyabetik Cerrahi)
Saç Ekimi
Odyoloji
Plastik ve rekonstrüktif cerrahi
Yoğun Bakım Hizmetleri
Yoğun bakım, vücudun bir ya da birden fazla sistem yetersizliğiyle aksamış olan fonksiyonlarının normal sınırlar içinde kalmasını sağlayan, yoğun tedavilerin sürdürülmesi sırasında özellikle bilgi işlem yazılımlarından yararlanılan, yapay solunum ve diğer destekleyici cihazların kullanıldığı, üst düzey bilgi ve yetenek gerektiren bir bilim dalı olarak tanımlanır. Medicana Avcılar Hastanesi yönetimi bu bilinçle ve geçmişinin verdiği özellikli konumu nedeniyle, Yoğun Bakım Bilim Dalı’nın çalışma prensiplerinin önemini gözetip, teknolojinin tüm olanaklarını konunun uzmanlarının sorumluluğunda kullanarak çağdaş bakım konseptini hastalarının tedavisine sunmuştur.
Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi
Hastanemizde, 4 adet yenidoğan yatağı mevcut olup, kendi bebeklerimizin sorunları yanında başka merkezlerde doğup da hasta olan yenidoğanların da tedavi edildiği, ileri düzey olanaklara sahip bir yenidoğan ünitesi mevcuttur. Ünitemizde her hastaya kuvöz, ventilatör ve tam monitörizasyon olanağı, klasik ve alternatif yöntemler kullanabilen solunum cihazları, kan gazı ölçümü, kranial ultrasonografi, 24 saat pediatrik kardiyoloji desteği verilmektedir. Her hastaya yeterli olmak yanında, kanguru bakımı için de aileye yetebilecek kadar geniş alan bulunan merkezimiz doğumhaneye hemen komşu konumdadır ve giriş çıkışlar güvenlik açısından sıkı kontrol altında tutulmaktadır. Yenidoğan bakımında, yenidoğan uzmanlarının yanı sıra, yeterli sayıda yetişmiş hemşire bulunması çok önemlidir. Ünitemizde bir hemşire en fazla iki hastaya bakmaktadır. Hastaların girişim ve tedavileri ise yenidoğan uzman hekimleri tarafından yürütülmektedir. Yoğun bakım ünitelerinde enfeksiyon oranı normalin çok altındadır. Ünitemize giriş çıkışlardaki kontrol yanında, el temizliği, disposable malzeme kullanımı ve rutin taramalar sayesinde hastane enfeksiyonu çok düşüktür. 25 haftadan büyük bebeklerde yaşama şansı çok yüksektir. Hastanede kalış süresi ortalamalardan kısadır. Göz ve akciğere dair uzun süreli sorunlar çok düşük oranlardadır. Gelişimsel açıdan izlenen küçük prematürelerin hem hastanede kaldıkları süreçteki duyarlılık, hem de takiplerdeki desteklere motor / mental açıdan sağlıklı olma şansları çok yüksektir. Bu şekilde yürütülen hizmetlerin yanında toplumsal eğitim ve yardımlaşmaya yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir.
MEDICANA AVCILARne Nasıl Gidilir
Durak Adı: Cami Sokak Otobüs Durağı Geçen Hatlar: 76B - Avcılar Cihangir Mahallesi - Bakırköy 76O - Cihangir Mahallesi - Avcılar - Otogar 147 - Şahintepe - Avcılar - Cihangir Mahallesi
Durak Adı: Fatih Sokak Otobüs Durağı Geçen Hatlar: 76B - Avcılar Cihangir Mahallesi - Bakırköy 76O - Cihangir Mahallesi - Avcılar - Otogar 147 - Şahintepe - Avcılar - Cihangir Mahallesi
Durak Adı: Park Otobüs Durağı Geçen Hatlar: 76B - Avcılar Cihangir Mahallesi - Bakırköy 76O - Cihangir Mahallesi - Avcılar - Otogar 147 - Şahintepe - Avcılar - Cihangir Mahallesi
100 araçlık kapasiteye sahip otoparkımız da vale hizmeti bulunuyor.
Hastanede hem kafe hem yemek hizmeti veriyor.
MEDICANA AVCILAR Medikal Teknolojiler
Medicana Avcılar Hastanesi'nde yer alan tüm medikal teknolojik cihazlarımız aşağıda yer almaktadır:
1.5 Tesla MR
1.5 Tesla MR görüntüleme, vücudun iç organlarının ayrıntılı resimlerinin çekilmesi için radyo dalgalarının kullanıldığı teknolojik bir testtir. Bu test ile göğüs, karın, beyin, akciğer, diz, kalp ve pelvis gibi birçok bölgede var olan hastalıklar tespit edilebilmektedir.
Tüm Vücut MR
Kanser riski veya endişesi taşıyan ve bu konuda rutin check-up yaptıran bireylere yönelik olarak sunulan Tüm Vücut MR taraması, ileri düzey bir tamamlayıcı check-up modelidir. Beyin ve boyun dahil olmak üzere tüm vücut, tek bir seansta görüntülenir. Tüm Vücut MR taraması, hastalık belirtileri ortaya çıkmadan ve tümör yayılmadan önce bilgi sağlamayı amaçlar. Ayrıca, ailesel tümör riski taşıyan bireyler de bu incelemeyi yaptırabilir.
Prostat Biyopsisi için 3D Görüntüleme ve Navigasyon Sistemi
MR ve biyopsi işlemlerinde kullanılan ultrason görüntülerini üç boyutlu olarak birleştirir. Ayrıca, navigasyon özelliği ile kanser tümörlerinin tespitini sağlar. Bu teknoloji, prostat kanserinin erken teşhisinde kullanılmaktadır.
Ultrasonografi
Ultrasonografi (US), ses dalgaları kullanarak görüntü elde etmeyi sağlayan bir yöntemdir. Birçok hastalığın tanısı, ultrason cihazı kullanılarak konulmaktadır. Radyasyon riski ve yan etkisi olmayan bu cihaz, hastada herhangi bir ağrıya neden olmamaktadır. Ultrasonografi, radyasyon içermediği için hasta, çekim nedeniyle gereksiz radyasyon maruziyeti yaşamamaktadır.
Bilgisayarlı Tomografi (BT)
Vücut içerisindeki kısımların ayrıntılı olarak resimlerinin veya taramalarının oluşturulmasında kullanılan özel röntgen ışınına sahip bir görüntüleme yöntemidir. Çekilen röntgen görüntüleri birleştirilerek damar, kemik ve yumuşak doku kesit görüntüleri oluşturulur.
Röntgen
Vücut içerisinin ışınlar ile görselleştirilmesi röntgen sistemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem ile vücudumuzda bulunan kemik ve dokular görüntülenebilmektedir. Birçok hastalığın teşhis edilmesi ve tedavi süreçlerinin planlamasında rol oynar.
Mamografi
Meme hastalıklarında tarama ve teşhis için kullanılan mamografi ile düşük doz ışın kullanılarak radyolojik bir görüntüleme yapılmaktadır. Özellikle meme kanserinin erken teşhisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
MEDICANA Sağlık Grubu hekimleriyle sağlığınızla ilgili sorularınızı, rapor ve sonuçlarınızı (laboratuar, görüntüleme, vb.) paylaşabilir, tüm bölümlerle ilgili ikinci görüş alabilirsiniz.. Alanında uzman hekim kadromuz paylaşacağınız bilgileri değerlendirip en kısa sürede sorularınızı yanıtlayacaktır.
Acil durumlar için 0850 460 6334 nolu çağrı merkezimizden destek alabilirsiniz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi edinin.